Fogyókúra, stresszkezelés, biorezonancia
Kezdőlap Rólam Termékek Vendégkönyv Kapcsolat Bejelentkezés Esettanulmányok Fotók
Egészségügyi állapotfelmérés

Ízületi gyulladás

Hogyan alakul ki az ízületi gyulladás? Mik a tünetei?

 

Az ízületi gyulladásos betegségek (pl. reumatoid arthritis, artritis unica) akut és krónikus csoportba sorolhatók. Az akut változat mindig váratlanul lép fel, a krónikus gyulladás pedig mindig lassan, fokozatosan alakul ki.

Mivel gyulladás esetén fokozódik az ízületi folyadék termelése, megfeszül az ízületi tok, és emiatt megdagad az ízület, ami erős fájdalommal jár. A megduzzadt ízület bemelegszik.

Minden ilyen gyulladásnál jelentkezik előbb-utóbb a fájdalom, ami az idővel csak fokozódik, és lassan mozgáskorlátozottá válik a beteg. A gennyes, akut ízületi gyulladás különösen veszélyes, mivel megfelelő kezelés mellett is az ízület elmerevedéséhez vezethet.

 

Reuma, reumás megbetegedések

A ízületi panaszok, gyulladásos megbetegedések közé soroljuk a reumás bántalmakat is. A köztudatban gyakran keverik az egyes elnevezéseket, így itt most egy rövid ismertető következik a leggyakoribb fajtákból.

Reumatizmus: Az ízületek körül keletkező fájdalom, amit általában az ízület túlterhelése vagy sérülése okoz. A reumatizmus általában rövid időn belül elmúlik; élete során mindenki megtapasztalja ezt a fajta fájdalmat.

Artritis: Az ízületen belül keletkező gyulladás, amely a fellépő fájdalom mellett mozgáskorlátozottságot, merevséget okoz. Kezelés nélkül az ízületek idővel komolyabban is károsodhatnak.

Reumatoid artritis vagy sokizületi gyulladás: a kis- és nagyízületeket is érintő, előrehaladó, a fellépő gyulladás miatt ízületpusztulást és lágyrész-pusztulást okozó betegség. Kezelés nélkül nagyon komoly mozgáskorlátozottság, akár rokkantság is kialakulhat. A köznyelv ezt a fajta gyulladásos megbetegedést nevezi reumának, ez a "valódi reuma".

 

Ízületi gyulladás

A legáltalánosabb tünetek: fájdalom, az érintett izület duzzanata, meleg tapintás, bőrpír, az ízület mozgáskorlátozottsága.

A gyulladást okozhatják

 • baktériumok és vírusok
 • sérülés (ha az ízületi tok megnyílt, és a kórokozók az ízületbe juthattak)
 • lelki problémák

Ha bakteriális fertőzés miatt kialakult izületi gyulladásról van szó, két lehetséges megoldás van:

- műtétileg fel kell tárni az ízületi üreget és kitisztítani,

- vagy pedig a kórokozók kitisztítása biorezonanciás módszerrel és személyre szabott tisztító kúrával is lehetséges.

 

Az ízületi gyulladás következtében - főként a mozgáshiányból adódóan - más járulékos betegségek is kialakulhatnak.

 

Az ízületi gyulladás (arthritis) lelki okairól

Az ízületek gyulladása miatt fizikai merevség, mozgáskorlátozottság lép fel, ami lelki-szellemi szintre vetítve arra utal, hogy a beteg ezen a szinten is „mozgásképtelenné" (merevvé, hajthatatlanná) vált. Ez különösen idősebbeknél gyakori, mivel ők általában képtelenek változtatni kialakult álláspontjukon. Az arthritis a megfigyelések alapján többnyire a környezettel szemben tanúsított merev, makacs magatartással párhuzamosan jelentkezik.

Az arthritis kialakulásával azt jelzi a szervezet, hogy az élet valamely részével elégedetlen a páciens, nem fogadja el valamely részletét, mert másmilyennek szeretné tudni - olyannak, amilyennek ő elképzeli.

Aki ebben szenved, tegye fel magának az alábbi kérdéseket: Mit szeretne voltaképpen? Mi zavarja őt az életében? Mi akadályozza benne, hogy olyan legyen, amilyen lenni akar? Mi fáj neki?"

Ezek mind kiváltó okok, amelyek utalnak rá, hogy az illető:

 • azt hiszi, ilyennek vagy olyannak kellene lennie
 • azt hiszi, képtelen a változásra
 • korlátozza magát, merev formákhoz ragaszkodik
 • ragaszkodik valamihez
 • téves vagy túl magas mércét állít maga elé

 

Az ízületek gyulladása azt jelzi, hogy valamilyen elképzelés, eszmény, „minta" szerint próbál élni a beteg a valóság helyett; nézeteit, véleményét és gondolkodásmódját tekintve megrekedt valahol.

Mit kell tenni?

 • meg kell tanulnia újra nyitottá válni az új és szokatlan dolgokra
 • nem szabad tovább ragaszkodnia a felállított dogmákhoz, fel kell ismernie, hogy nem másokat kell megváltoztatnia, hanem önmagát
 • el kell hinnie, hogy változni sosem késő

Aki felismeri, hogy saját magát korlátozza nézeteivel, és képes változtatni ezen, annál a gyulladás okozta fizikai mozgáskorlátozottság is megszűnik, elmúlik a fájdalom.

A biorezonanciás méregtelenítő program mellett a lelki problémákat Bach-virágterápiával, és különböző NLP programokkal tudjuk orvosolni.

Így minden kedves hozzám fordulónak teljesen személyre szabott terápiát tudok összeállítani, hogy örökre elfelejtse fájdalmát.

A mozgásszervi panaszok csoportja az egyik leggyakoribb hazánkban, amivel orvoshoz fordulnak az emberek. Ezek közül is kiemelkedik az ízületi gyulladás, vagyis a több ízületre kiterjedő krónikus gyulladás. Kialakulásának oka orvosilag még tisztázatlan, azonban gyógyszeres terápiával csökkenthetőek a panaszok és fájdalmak, lassítható a folyamat.

Hozzám is egyre gyakrabban fordulnak ilyen panaszokkal betegek. Én úgy gondolom, hogy minden betegségnek, fájdalomnak az okát, gyökerét kell keresni, mert így tudjuk megszüntetni a bajt és panaszmentessé tenni a pácienst.


A legelső ilyen vendégem, egy akkor 17 éves lány volt, akinek másfél éves kora óta volt súlyos ízületi gyulladása. Az orvosok nem tudták, hogy mitől alakult ki nála ez a betegség, Erikának viszont megkeserítette a mindennapjait az állandó fájdalom. Ehhez társultak még a gyomor és emésztőrendszeri panaszok, amiket az orvosok által felírt szteroid tartalmú gyógyszerek folyamatos szedése okozott. Amikor először végeztem el nála a biorezonanciás vizsgálatot, a gép sejtszinten 54 évesnek mutatta a szervezetét, ami a gyógyszereknek volt köszönhető.

Erika közel állt hozzám, nagyon szerettem volna neki segíteni. Belegondoltam, hogy én 17 évesen milyen aktív életet éltem, mennyit sportoltam, buliztam, kirándultam. Fájt a szívem, hogy Ő ezt nem tudja megtenni, mert néha még egyetlen lépés is erős fájdalommal jár számára.

Elhatároztam, hogy igenis megkeresem az okot. Mitől lehet egy másfél éves gyereknek ízületi gyulladása? Megkérdeztem az Anyukáját, hogy mi történt akkor; kapott-e valamilyen oltást, gyógyszert, történt-e bármi a családban, ami lelki szinten ezt válthatta ki a kisgyerekből. Édesanyja elmondta, hogy Ő is gyanakodott, hiszen Erika a panaszok megjelenése előtt nem sokkal kapott egy kötelező védőoltást. De az orvos azt mondta, kizárt, hogy attól legyen.

Így már volt egy támpontom, hogy mit keressek. Megnéztem a géppel, hogy milyen méreganyag lerakódások vannak a szervezetében, szerveiben, ízületeiben, és bizony találtunk oltóanyag maradványokat, nehézfémeket, kórokozókat. Tudtam, hogy nem lesz könnyű folyamat ezt kitisztítani, de mégis örültem, hogy legalább van valami.


Erikával elkezdtünk a biorezonanciás kezelések mellett egy méregtelenítő kúrát, ami ezeket a toxinokat tisztította a szervezetéből, illetve elkezdtük helyre állítani a bélflóráját, az emésztő rendszer egyensúlyát, amit a gyógyszeres kezelések tönkre tettek. A gyógyuláshoz teljes életmódváltásra volt szükség. Meg kellett változtatnia a táplálkozását, a gondolkodását, és még ha fáj is az elején, de több mozgást kellett vinnie mindennapjaiba.Mint minden betegségnek, az ízületi gyulladásnak is vannak, lehetnek lelki okai is
, így ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni, ezt is kezelni kell. Nem volt nehéz betartani a szigorú változtatásokat, hiszen Erika hamar megérezte a javulást, és amikor az orvosi kontroll vizsgálat is hatalmas eredményeket mutatott, az még nagyobb erőt adott neki. Azóta teljes életet él, fájdalmak nélkül. Szinte minden nap sportol, magas sarkú cipőben jár (ami neki az egyik álma volt) :) és boldog, mert sokkal több energiája van mindenre.

(Erika teljes gyógyulásának történetét hamarosan a vendégkönyvben lehet majd olvasni.)

 

Ezután az eset után több középkorú hölgy vendégem is volt, akik ízületi panaszokkal jöttek hozzám. A gyulladás miatti ízületi elváltozások, nagy fájdalmak kínozták őket. Náluk is találtam baktériumokat, nagy mennyiségű amalgámot, nehézfémeket lerakódva. Ahogy elkezdtük a speciális méregtelenítő kúrát, úgy csökkentek náluk is az ízületi gyulladás okozta panaszok. Sajnos kevesen gondolnak rá, hogy ha a szervezetben nagyfokú gyulladás van, akkor az vészjelzés a test részéről: a szervezet kiált, hogy valami oda nem való anyag van benne.

Az amalgám és nehézfém terheltség - főleg, ha baktérium vagy gomba is jelen van, és még savas is a szervezet - nagyon sok problémát tud okozni testünkben.

Kevés módszerrel lehet megnézni, hogy milyen toxinok terhelik a szervezetet, egyes szerveket, de a biorezonanciával ez lehetséges.

Pontos, tudatos személyre szabott méregtelenítést kell alkalmazni, amihez persze erőre és kitartásra van szükség, mert nem megy egyik napról a másikra. A folyamat közben természetes fájdalomcsökkentő krémmel enyhítjük a tüneteket, hogy élvezhetőbbek legyenek a hétköznapok.


Bejelentkezés

Vendégkönyv

 • "örülök, hogy az oldalra találtam" tovább
 • "Harmónikus családi életet élek két fiammal és férjemmel. Egy szép tavaszi napon azonban úgy éreztem, változtatnom kell életvitelemen, mert a sok munka és zaklatott élet negatívan befolyásolta ... " tovább
 • "Tímeával több hónapja óta dolgozunk együtt. A célom az volt, hogy elhagyjam a magas vérnyomásra (a gyógyszer előtt 160/110) több, mint 10 éve szedett gyógyszeremet, amivel 140/90 körül ... " tovább
 • "Aki már féltette a gyermekét, tudja, hogy az ember mindent megmozgat, mindenhova elmegy, csak segítséget találjon. . . . Ez történt velem is. 6 éves Szonja kislányomon 2010 őszén egyik napról, ... " tovább
 • "Mikor utoljára írtam 7 hetes terhes voltam. Volt egy fogadott orvosom, és TIMI!!!!!! A terhesség minden pillanatát élveztem és jól is viseltem. Szedtem a Timi által adott természetes vitaminokat, ... " tovább
 • "Tósa Tímea Egészségreceptjével akkor találkoztam, amikor egy tyúktojásnyi cisztát diagnosztizáltak a petefészkemben. Az itt kapott biorezonanciás kezelések és egészségügyi tanácsok több ... " tovább
 • "Természetes gyógymódok híve vagyok szerencsésen a nőgyógyászom is, az Ő ajánlásával kerültem kapcsolatba Timivel 2012. év májusában. Párommal féléve próbálkoztunk babával, amikor ... " tovább
 • "Amikor már csak az injekció segít…… Timi rendelésén először 2011 februárjában jártam. Szkeptikus ember vagyok, szeretem látni az elmondott-leírt dolgok bizonyítottját. Már akkor gyanús ... " tovább
 • "Egy éve írtam utoljára Timi Vendégkönyvébe, ahol megírtam az én kálváriám kezdetét és hogyan vettem fel Timivel a kapcsolatot. Most egy év elteltével csak jó pozitív és jó dolgokat ... " tovább
 • "5 éves korom óta sportolok, és 22 évig voltam élsportoló, ami bizony igencsak igénybe vette a szervezetemet, ízületeimet. Pályafutásom elején még magam kellett, hogy megtapasztaljam teljesítőképességem ... " tovább
 • "Biorezonancia hatékonysága Saját történetemben a gyógyulást keresve, egy internetes lapon találtam rá a Biorezonancia kezelések leírására. A fizikai és lelki állapotom mélypontra került ... " tovább
 • "A következő történetet egy 18 éves lány írta… Az első rész tavaly íródott, a vége már idén. Erikával 2 éve kezdtük a kezeléseket, fiatal korához képest, elég komoly sokízületi ... " tovább
 • "Timit régóta ismerem és mindig csodálattal néztem, ahogy segít az embereknek. Bevallom, hogy nem hittem a természetes gyógymódban, ha bármi bajom volt, akkor én mindig az orvosokhoz fordultam... " tovább

Egyéb szolgáltatások

Egészségügyi állapotfelmérés Táplálkozási-életmód tanácsadó Mágneses-elektro akupunktúra Méregtelenítés, stresszkezelés Fogyókúra program Egyéni edzésterv készítés Nőgyógyászati problémák Gerincfájdalom Stresszoldó masszázsok Hírlevelek

Hírlevél

Ha szeretnél értesülni legfrissebb híreinkről, akciós ajánlatainkról, iratkozz fel hírlevelünkre!