Fogyókúra
Kezdőlap Rólam Termékek Vendégkönyv Kapcsolat Bejelentkezés Esettanulmányok Fotók
Egészségügyi állapotfelmérés

Komplex fogyókúra program


A különféle divatos fogyókúrák hosszú sora szinte hétről-hétre bővül egy újabb „csodarecepttel", amely 100%-os sikerrel kecsegtet, lehetőség szerint igen rövid idő alatt. Azonban nem árt tudni, hogy a legtöbb rapid módszer által elért látványos eredmény csak rövid ideig tart életmód váltás nélkül, ráadásul némelyik drasztikus fogyókúra akár káros is lehet a szervezetre.

Az egészséges és hatékony fogyókúra lehetőségei

A klasszikus fogyókúrás módszerek - diéta és mozgás - mellett ma már egyéb alternatív kiegészítő megoldások is segítik a fogyni vágyókat a túlsúlytól való megszabadulásban.

Tanulmányaim és tapasztalataim alapján kidolgoztam egy komplex fogyókúrás módszert. Mit is tartalmaz ez? Erről olvashatnak itt. :) Akivel közösen elkezdünk egy ilyen fogyókúra programot, az biztos lehet benne, hogy pár hónap múlva új emberként mosolyog a tükörbe. Egyetlen hátránya van...le kell majd cserélnie a ruhatárát. :)

Fitneszes pályafutásom alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem ezen a területen. Női fitnesz teremben dolgoztam, itt a vendégek 80%-a fogyni szeretett volna. Nagyon sok hölggyel értünk el sikereket, akik akár több ruhaméretet is karcsultak a fogyókúra program során. Személyre szabott edzésterv, havonta mérés kilóban/centiben, különféle diéták (ezt a vendégekre bíztuk, kinek melyik diéta volt szimpatikusabb).
Hozzám sokan jártak már akkor is fül-akupunktúrás fogyasztásra és fogyasztó masszázsra. Ezekkel a módszerekkel gyorsítottuk a méregtelenítési folyamatot, feszesebbé tettük a bőrt, és nem volt ideges a vendég a kevés kalória bevitel és a megváltozott szigorú életmód miatt sem.

Viszont volt olyan, hogy valaki a sikeres fogyókúra után hamar visszahízott pár kilót. Sőt olyan is, akinek mondjuk le kellett volna adnia 20-30 kilót, de csupán néhány kilót sikerült nagy erőfeszítések árán is. :( Akkor még nem tudtam ennek az okát. Úgy gondoltam, hogy ha valaki rendszeresen sportol, betartja a megbeszélt diétát, akkor fogynia kell. De ez nem feltétlenül van így, ma már tudom.

Főleg a hölgyeknél, több tényezőt is figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy sikeres legyen a fogyókúra. Ezekre a későbbi tanulmányaim világítottak rá.

Ezért úgy döntöttem, hogy kidolgozok egy komplex, személyre szabott fogyókúra programot, ahol figyelembe veszem a szervezet állapotát: a bélflórát, enzim háztartást, toxikusságot, hormon háztartást, megnézem, van-e nehézfém terheltség, stb., és ezek alapján állítok össze egy teljesen egyénre szabott életmód- és fogyókúra menetrendet - egy receptet, amit aztán együtt megfőzhetünk. :)

Ma már, ha valaki eljön hozzám azzal, hogy fogyni vagy méregteleníteni szeretne, elsőként azt ajánlom neki, hogy csináljunk egy komplex biorezonanciás egészségügyi állapotfelmérést, mert ott mindenre fény derül. E nélkül hogyan is ajánlhatnék bármit, ha nem tudom, hogy mi az, ami terheli a szervezetét, mi az amit ki kell tisztítani, mi vezethetett a súlygyarapodáshoz...?


Mik lehetnek az elhízás okai?

Hölgyeknél meg kell néznünk a hormon háztartást. Akinek a szervezetében ösztrogén dominancia van (sajnos, a hölgyek nagyon nagy %-ánál így van), az ha a feje tetejére áll, akkor sem fog tudni lefogyni, míg nem állítjuk helyre a hormonok egyensúlyát. Főleg a hasi elhízásért felelős ez az állapot. (Erről részletesen a nőgyógyászati problémák menüpontban lehet olvasni.)

A fogyókúra során másik nagy probléma szokott lenni a nehézfém, amalgám terheltség a szervezetben, ugyanis ezek ellen a mérgező anyagok ellen szervezetünk zsírral védekezik. Szoros összefüggés van az amalgám mennyisége és a candida gomba elszaporodása között. Mindig meg kell néznünk a géppel, hogy van-e ilyen terheltség, és a méregtelenítés során ezeket az anyagokat, kórokozókat csak együtt szabad kitisztítani.

Nagy divat manapság, hogy mindenki candida diétát csinál, pedig aki tudatlanul lát neki ilyen diétának, sokat árthat a szervezetének: a szervekben lerakódott amalgám, higany felszabadul, és idegrendszeri panaszokat, gyengeséget, fejfájást, emésztő rendszeri panaszokat, bőrproblémákat stb. okozhat.

 

Hogyan válasszuk ki, hogy milyen diétát csináljunk?

Fogyókúra

Meg kell nézni az emésztő rendszer állapotát, enzim háztartását, és ennek alapján kell kiválasztani, hogy kinek melyik diéta lenne a legoptimálisabb. Ha nem az ezeknek megfelelő táplálkozási módszert választjuk, sikertelen lesz a fogyókúra.

Egy példa: Sok divatos diéta mondja azt, hogy zárjuk ki a szénhidrátokat teljesen a táplálkozásból, és csak fehérjéket fogyasszunk. És mi történik akkor, ha nekem pont hiányoznak a fehérje bontó enzimeim? Ha egyszerűen nem tudom lebontani a fehérjéket? Rosszul fogom magam érezni, fel fogok puffadni, talán még a fejem is fájni fog, a súlyom pedig nem mozdul meg jelentősen, az biztos. Kudarcélményem lesz, feladom ezt a fogyókúrát is azzal a mondattal, hogy: „én megpróbáltam, de nem sikerült..." Pedig nem velem vagy az akaraterőmmel volt a gond, csupán nem a szervezetemnek legmegfelelőbb diétát választottam.

Fontos tehát, hogy az enzimeket a bélflórával együtt helyreállítsuk, és ennek megfelelő diétás étrendet alkalmazzuk - ami változatosabbá tehető, ahogy változik a szervezet állapota is a fogyókúra program során.

Még egy tényező van, amit sok fogyni vágyó elfelejt, nem véletlenül...a lelki tényezők. Hétköznapi nevén szokták „bánathájnak" is nevezni a súlytöbbletet, hiszen sokan a stressz, a félelmek, lelki problémák elől menekülve egy pajzsot, egy védő burkot építenek maguk köré tudattalanul.
Sokszor csak akkor veszik észre, hogy mennyit híztak, amikor már nagyon nehéz külső segítség nélkül megszabadulni a felesleges kilóktól, amelyek viszont súlyosan terhelik a szervezetet és hosszú távon komoly egészségügyi problémákhoz is vezethetnek. Nekik mindenképp ajánlani szoktam a Bach-virágterápiát, ami segít a lelki  problémák oldásában és a feszültségek, félelmek leküzdésében.

Erőt és önbizalmat ad a fogyókúra alatt, akaraterőt, hogy igenis le fognak tudni fogyni. Tisztítja a szervezetet fizikai és lelki szinten egyaránt. :)

 

Az általam javasolt fogyókúra módszerekről picit bővebben:

 

Fogyókúra biorezonanciával

A biorezonancián alapuló fogyókúra komplex állapotfelméréssel kezdődik, amely során a készülék pontos információkat ad az elhízás okairól, a vitaminokról, ásványi anyagokról, enzimekről, illetve arról, hogy milyen méreganyagok terhelik a szervezetet. Azaz mindarról, aminek túl magas vagy túl alacsony a szintje jelenleg a páciens szervezetében. A biorezonanciás fogyókúra előnye, hogy a részletes tápanyag-szükséglet ismeretében pontosan és célirányosan lehet összeállítani a szükséges étrendet és táplálékkiegészítőket.

A biorezonanciás fogyókúra azoknak ajánlott, akik megelégszenek a heti kb. -1kg fogyási ütemmel.

Fogyókúra akupunktúrával

Fontos leszögeznünk: az akupunktúra alkalmazása önmagában nem fogyaszt. Az akupunktúra valójában a diéta betartását segíti elő azáltal, hogy jelentősen csökkenti az éhségérzetet. Nyugtatja az idegrendszert, tehát a fogyni vágyó nem lesz feszült, ideges a kevesebb kalória beviteltől. A fogyás mértéke eltérő, függ az alkalmazott fogyókúra étrendjétől, energiatartalmától, illetve attól, hogy végez-e mellett valamilyen mozgást a páciens.

Fogyókúra Bach virágterápia alkalmazásával

Aki a fogyókúra betartásához - akaratereje, kitartása megnöveléséhez - a Bach virágeszenciákat hívja segítségül, az melléhatásoktól mentesen, természetes és energikus módon tudja végigcsinálni a választott diétát.

A terápia itt is kiegészítésként szolgál tehát, méghozzá pontosan azon a téren, ahol a legtöbb fogyókúrázó elbukik általában - a kitartás, a fordulópontokon való túljutás terén.

Fogyókúra egyéni edzésprogrammal

Aki egészséges módon, de a klasszikus módszereknél gyorsabban és hatékonyabban szeretne fogyni, annak érdemes szakértő segítségét igénybe venni egy egyéni, személyre szabott edzésterv összeállításához.

A mozgás felgyorsítja a méregtelenítés és a zsírbontás folyamatait, ezenkívül vitalizál, energikusabbá tesz, jó közérzetet biztosít. Aktív sportolással akár heti 3 kg mínusz is elérhető anélkül, hogy a szervezet számára káros lenne a fogyókúra.


Bejelentkezés

Vendégkönyv

 • "Egy újabb sikertörténetet szeretnék Veletek megosztani! *. * - 2014. január 27. Méh polip és petefészek ciszta. . . volt - nincs! Endometriózis csökkent. . . Nagyszerű Lívi, csak így tovább! :) ... " tovább
 • "A mai nap legjobb hírét most kaptam! :) - 2015. szeptembere Egy kedves Vendégemnek volt múlt héten műtétje, jóindulatú agydaganata van (volt). Az előző műtétnél vett szövettanból úgy ... " tovább
 • "Pár napja újabb Tündérke született az Egészségrecept Családba, Luna! :) :) - 2015. októbere Szintén sok dolgunk volt az Anyukája szervezetével, hogy mind fizikálisan, mind hormonálisan ... " tovább
 • "Timit régóta ismerem és mindig csodálattal néztem, ahogy segít az embereknek. Bevallom, hogy nem hittem a természetes gyógymódban, ha bármi bajom volt, akkor én mindig az orvosokhoz fordultam... " tovább
 • "A következő történetet egy 18 éves lány írta… Az első rész tavaly íródott, a vége már idén. Erikával 2 éve kezdtük a kezeléseket, fiatal korához képest, elég komoly sokízületi ... " tovább
 • "Annyira imádom a „munkámat”! - 2013. november 16. Fantasztikus érzés segíteni az embereknek! Nap, mint nap érnek olyan élmények, kapok olyan köszönő leveleket, amiket mindig megfogadok, ... " tovább
 • "  "Sokkal kiegyensúlyozottabbnak és szerethetőbbnek érzem magam. Sokkal könnyebb állom a sarat. " Ezt a kedves levelet ma kaptam egy kedves Vendégemtől, aki szerette volna velem és Veletek ... " tovább
 • "Egy újabb kis Tündérkével bővült az Egészségrecept Család! :) - 2015. november 30. Ma kaptam ezt a két elbűvölő fotót Annáról, aki a héten már 2 hónapos lesz. Édesanyja hormonális ... " tovább
 • "Sokszor voltam dokinál, de mindig csak mondtak, hogy ne egyek puffasztókat, és ne stresszeljek. " Ezt a kedves levelet kaptam egy Vendégemtől. Dr. Kia küldte hozzám 1 évvel ezelőtt, különböző ... " tovább
 • "Tósa Tímea Egészségreceptjével akkor találkoztam, amikor egy tyúktojásnyi cisztát diagnosztizáltak a petefészkemben. Az itt kapott biorezonanciás kezelések és egészségügyi tanácsok több ... " tovább
 • "  Megérkezett sok lány után :) a második fiú az Egészségreceptes Babócák között! :) Februárban született, és az Édesanyja szerint, nagyon jó Kisfiú! smile hangulatjel Az Ő történetük ... " tovább
 • "Autoimmun sokizületi gyulladás. . . - 2014. szeptember 20. Ezt az üzenetet tegnap este kaptam, egy kedves Vendégemtől: "Szia Timi! Képzeld, most vettem át a véreredményemet, és a gyulladás ... " tovább
 • "Sokizületi gyulladás - 2014. október 15. Egy kedves lány üzenetét szeretném ma megosztani Veletek, mert példa értékű, hogy milyen változáson megy keresztül, amióta én megismertem. Erika ... " tovább
 • "Nem lehet szavakkal kifejezni ezt az érzést, amikor kapok egy ilyen első ultrahang képet! *. * - 2015. május 21. Nagyon Boldog vagyok! :) Közel egy éves "próbálkozás" után jött el hozzám ... " tovább
 • "Biorezonancia hatékonysága Saját történetemben a gyógyulást keresve, egy internetes lapon találtam rá a Biorezonancia kezelések leírására. A fizikai és lelki állapotom mélypontra került ... " tovább
 • "Egy éve írtam utoljára Timi Vendégkönyvébe, ahol megírtam az én kálváriám kezdetét és hogyan vettem fel Timivel a kapcsolatot. Most egy év elteltével csak jó pozitív és jó dolgokat ... " tovább
 • "Amikor már csak az injekció segít…… Timi rendelésén először 2011 februárjában jártam. Szkeptikus ember vagyok, szeretem látni az elmondott-leírt dolgok bizonyítottját. Már akkor gyanús ... " tovább
 • "A nőgyógyászati szürés fontossága - 2014. szeptember 14. Szabadságról hazatérve nincs is annál jobb érzés, mint egy kedves Vendégem telefonhívása, aki elújságolta, hogy megkapta a kontroll ... " tovább
 • "Jajj de jó ilyen üzenettel indítani az új évet! :) - 2015. január 2. Ezt ma reggel kaptam egy kedves Vendégemtől, akit pár hónapja műtöttek súlyos nőgyógyászati problémával, rosszindulatú ... " tovább
 • "örülök, hogy az oldalra találtam" tovább
 • "Hip-hip hurrááá! Jön egy újabb Baby!!! :))) - 2013. március 22. Tegnap kaptam ezt a levelet egy kedves vendégemtől, akik már több éve szerettek volna babát, de nem sikerült. Egy kis biorezonanciás ... " tovább
 • "A kitartás eredménye! :) - 2015. június 8. Tegnap ünnepeltük Barátnőm kislányának a 2. Születésnapját! Imádni való kis csajszi már most. Egyfolytában mosolyog, mindenkivel kedves, igazi ... " tovább
 • "Egy fiatal lány keresett fel két hónapja, autoimmun sokízületi gyulladással. . . - 2015. október Megcsináltuk az állapotfelmérést, jelezte a gép is az ízületi gyulladást, de jelzett mellette ... " tovább
 • "A tegnapi nap egyik sikerélménye - 2015. június 4. " Szia Timi! Ma voltam a doktor úrnál, nagyon kereste a méhpolipomat, de nem találta. . . ! Mondta, hogy így nem kell a műtét, ügyesek vagyunk, ... " tovább
 • "Sokizületi gyulladás - 2014. november 13. Pár hónappal ezelőtt hívott föl egy vidám, kedves Úr, aki mondta, hogy fiatal kora ellenére sokízületi gyulladást állapítottak meg nála az orvosok... " tovább
 • "3 hónap múlva Kontroll, az eredmény P2 és a HPV is eltűnt :) Napi szinten kapok olyan leveleket, üzeneteket, telefonokat a Vendégeimtől, hogy "sokkal jobban érzem magam", "elmúlt ez-az", "tudtam ... " tovább
 • "5 éves korom óta sportolok, és 22 évig voltam élsportoló, ami bizony igencsak igénybe vette a szervezetemet, ízületeimet. Pályafutásom elején még magam kellett, hogy megtapasztaljam teljesítőképességem ... " tovább
 • "Ma Babás napom volt, ami a jó híreket illeti. . . :) - 2014. november 26. Egyik Vendégemtől - aki most a héten volt lombik programon - kaptam egy üzenetet, hogy 1-jén tudjuk meg, hogy sikeres volt-e ... " tovább
 • "Tímeával több hónapja óta dolgozunk együtt. A célom az volt, hogy elhagyjam a magas vérnyomásra (a gyógyszer előtt 160/110) több, mint 10 éve szedett gyógyszeremet, amivel 140/90 körül ... " tovább
 • "Amiért érdemes! :) - 2015. június 19. Tegnap jött hozzám egy Vendégem Édesanyja kezelésre. Mielőtt neki fogtunk volna, elkezdte mesélni, hogy voltak hétvégén a lányánál ebédelni, és ... " tovább
 • "Harmónikus családi életet élek két fiammal és férjemmel. Egy szép tavaszi napon azonban úgy éreztem, változtatnom kell életvitelemen, mert a sok munka és zaklatott élet negatívan befolyásolta ... " tovább
 • "Természetes gyógymódok híve vagyok szerencsésen a nőgyógyászom is, az Ő ajánlásával kerültem kapcsolatba Timivel 2012. év májusában. Párommal féléve próbálkoztunk babával, amikor ... " tovább
 • "Honnan ered a Biorezonancia, kinek ajánlott, hogyan hat, mi történik a testben? - 2015. október 22. Aki lemaradt tegnap az adásról, és szeretné meghallgatni, ezen a linken eléritek. Csodás ... " tovább
 • "P3-as citológia, HPV fertőzéssel - 2012. december 11. Ezt az üzenetet ma kaptam egy nagyon kedves Vendégemtől, nagyon örültem neki, bevallom el is érzékenyültem. . . :) Óriási öröm segíteni ... " tovább
 • "Egy újabb Egészségreceptes Babóca! - 2015. október Zsuzsával elég sokáig dolgoztunk együtt, hogy sikerülhessen a Baba, de megérte a kitartó diéta, kezelések, a különböző kúrák, hiszen ... " tovább
 • "Aki már féltette a gyermekét, tudja, hogy az ember mindent megmozgat, mindenhova elmegy, csak segítséget találjon. . . . Ez történt velem is. 6 éves Szonja kislányomon 2010 őszén egyik napról, ... " tovább
 • "P5-ös citológiai eredmény. . . - 2014. augusztus 25. Szeretném megosztani Veletek egy csodálatos Lány/Nő levelét, amit a napokban kaptam. Márciusban keresett meg, hogy interneten böngészve megtalálta ... " tovább
 • "Van egy újabb kis Angyalkám! :) - 2015. január 22. Nagyon-nagyon örülök, és sok boldogságot, jó egészséget mindkettőtöknek Zsuzsi! *. * "Szia Timi! Rég jártam nálad és főleg azért, ... " tovább
 • "Van természetes megoldás az étel intoleranciák okozta problémákra! :) Örülök, hogy segíthettem! :) "Egész testemen csalánkiütések jelentek meg, melyek viszkettek, azonban ezek 2-3 óra ... " tovább
 • "Indulhat a baba-program! :) - 2013. szeptember 30. A mai nap legjobb híre egy kedves Vendégemtől, akinek rossz volt a nőgyógyászati rákszűrés eredménye, és HPV gyanús volt. . . a biorezonanciás ... " tovább
 • "  Kontroll citológia eredménye, teljesen negatív P1 lett :) Tegnap délelőtt boldogan hívott az egyik kedves Vendégem, hogy most jött ki Dr. Kia rendelőjéből, meglett a kontroll citológia ... " tovább
 • "Egyik kedves Vendégem levelét szeretném megosztani Veletek! - 2015. május 20. Ebből is látszik, hogy minden problémára van megoldás, ha valaki igazán meg szeretne gyógyulni! És minden problémának ... " tovább
 • "Van. . . . . . . Megoldás Hormonegyensúly problémára is:) Az én történetem több mint két éve kezdődött, mikor egy hűvös októberi délutáni besétáltam Timihez. Addigra már rég tudtam, hogy ... " tovább
 • "Bejegyzésem folytatásaként megosztom Veletek, hogy hogy reagált Ági orvosa a javult eredményre. . . - 2015. október Pénteken elkeseredve, szinte sírva hívott fel Ági, hogy most jött ki a rendelőből, ... " tovább
 • "Mikor utoljára írtam 7 hetes terhes voltam. Volt egy fogadott orvosom, és TIMI!!!!!! A terhesség minden pillanatát élveztem és jól is viseltem. Szedtem a Timi által adott természetes vitaminokat, ... " tovább
 • "Már most imádom 2015-öt! *. * 2015. január 3. Ezt az üzenetet ma kaptam egy kedves Vendégemtől, akivel csak 1 hónapot tudtunk kb. együtt dolgozni, de ez is nagyon eredményes lett úgy látom... " tovább
 • "Imádok ilyen leveleket kapni! Ez történik az okos, intelligens emberi szervezettel, mikor megkapja a működéséhez szükséges tápanyagokat, hatóanyagokat. :) "Kedves Timi, szeretnék néhány ... " tovább

Egyéb szolgáltatások

Egészségügyi állapotfelmérés Táplálkozási-életmód tanácsadó Mágneses-elektro akupunktúra Méregtelenítés, stresszkezelés Fogyókúra program Egyéni edzésterv készítés Nőgyógyászati problémák Gerincfájdalom Stresszoldó masszázsok Hírlevelek

Hírlevél

Ha szeretnél értesülni legfrissebb híreinkről, akciós ajánlatainkról, iratkozz fel hírlevelünkre!